Takaisin

Lainanottajan ehdot

Lainanottajan käyttöehdot

Suosittelemme, että luet seuraavan huolellisesti, sillä tässä osiossa olevat lainan yleiset ehdot ovat osa lainasopimusta.

1. Lainanottajan yleiset sopimusehdot

Nämä yleiset ehdot muodostavat osan sopimuksesta sinun (Lainanottaja joka on nimetty luottosopimuksessa) ja meidän (Aurora Financial Finland Oy:n sekä mahdollisten tahojen, joille siirrämme tai luovutamme tämän sopimuksen tai saatavamme) välillä.

Tällä lainalla on omavelkainen takaus, jonka takaajasi on antanut.

HUOMAA: Lainattu summa maksetaan takaajan pankkitilille. Kun takaaja vastaanottaa lainasumman, hänen tulee maksaa summa sinulle suoraan tai antamiesi ohjeiden mukaisesti. Maksettuamme takaajalle kaikki maksuvelvollisuutemme sinulle päättyvät. Jos takaaja ei maksa lainasummaa sinulle ohjeittesi mukaisesti, voit osoittaa maksuvaatimuksesi ainoastaan takaajallesi.

2. Sopimuksen tekoa edeltävät tiedot luotosta

Ennen kuin hyväksyt tämän sopimuksen, kannattaa tutustua Ennen sopimuksen tekoa annettaviin tietoihin, jotka olemme lähettäneet sinulle. Asiakirja sisältää tärkeää tietoa. Kun laina on maksettu, tämä sopimus on laillisesti sitova.

Tutustu myös tietosuojakäytäntöömme, jonka ehdot hyväksyt allekirjoittamalla tämän sopimuksen: www.tandolaina.fi/fi/evasteet-ja-tietosuoja/.

3. Lainasi takaisinmaksu

Hyväksyt maksavasi takaisin lainasumman ja sille kertyneen koron sekä muut mahdolliset kulut. Lyhennät lainaa kerran kuukaudessa sovittuna päivänä luottosopimuksen mukaisesti.

Nämä maksuerät ovat todella tärkeitä, ja rikot sopimusta, jos et maksa ajallaan lainasopimuksessa olevan taulukon mukaisesti.

4. Korko ja miten se lasketaan

Kun lainaat rahaa meiltä, maksat takaisin lainatun summan sekä sille kertyneen koron.

Määritämme koron päivittäin velkasi perusteella. Lisäämme koron velkaasi kuukausittaisina eräpäivinäsi tai silloin, jos haluat maksaa lainan takaisin kokonaisuudessaan.

5. Kuukausittaiset maksuerät

Voit pyytää meitä muuttamaan kuukausittaista eräpäivääsi milloin tahansa. Otamme pyyntösi huomioon, mutta meillä on oikeus kieltäytyä siitä ja pitäytyä alkuperäisessä sopimuksessa.

6. Ennenaikainen takaisinmaksu

Sinulla on oikeus maksaa takaisin osa velastasi tai velkasi kokonaisuudessaan milloin tahansa. Sinun tulee ilmoittaa tästä meille. Halutessasi maksaa koko velkasi kerralla sinun tulee ilmoittaa meille maksupäivä. Ota yhteyttä meihin:

Puhelimitse: +358 94 255 0766

Sähköpostitse: hei@tandolaina.fi

Aurora Financial
Pihatörmä 1 A
02240 ESPOO

Jos haluat maksaa takaisin koko lainan, lähetämme sinulle tiliotteen, josta käy ilmi velkasi kokonaissumma. Maksaessasi osissa katamme ensiksi viivästyskoron, lainakoron ja lainaan liittyvät maksut, minkä jälkeen lyhennämme maksusi jäljellä olevasta velkapääomasta. Voit pyytää meitä lähettämään tiliotteen sinulle.

7. Peruuttamisoikeus

Sinulla on oikeus peruuttaa luottosopimus 14 vuorokauden sisällä päivästä, jolloin vastaanotat sopimuksen.

Tässä tapauksessa sinun tulee maksaa lainattu summa (sekä korko siltä ajalta, jonka laina on ollut sinulla) viipymättä 30 päivän sisällä ilmoituksestasi.

Jos haluat peruuttaa sopimuksen, ota meihin yhteyttä 14 vuorokauden sisällä sopimuksen vastaanottamisesta.

Tai kirjoittamalla meille: hei@tandolaina.fi

Aurora Financial
Pihatörmä 1 A
02240 ESPOO

Jos et tee peruuttamisilmoitusta ja/tai palauta lainattua summaa ajallaan, luottosopimus jatkuu sopimusehtojen mukaisesti.

8. Sopimusrikkomukset

Olet rikkonut tätä sopimusta, jos:

 • et maksa kuukausierääsi ajallaan
 • rikot muuta sopimusehtoa
 • annoit hakemuksessasi väärää tai harhaanjohtavaa tietoa
 • sinut julistetaan konkurssiin
 • jos luotonottaja menehtyy
 • jos kiellät oikeutemme käsitellä henkilötietojasi
 • takaaja käyttää oikeuttaan peruuttaa omavelkaisen takauksensa.

Jos olet jäljessä maksuissasi, yritämme veloittaa erääntyneen summan sinulta ja takaajaltasi tässä sopimuksessa määritellyiltä pankki- tai luottokorteilta.

Jos rikot tämän sopimuksen ehtoja, voimme lähettää sinulle huomatuksen. Huomautuksen erääntyessä voimme:

 • sulkea tilisi; ja
 • eräännyyttää lainasi eli vaatia koko velkasi välitöntä maksua.

Rikkoessasi sopimusta haemme takaisinmaksua lopulta oikeusteitse.

9. Maksujesi käyttö

Kun lyhennät lainaasi, käytämme maksusi seuraavassa järjestyksessä: Maksut kohdistetaan ensin viivästyskorkoon, sitten velkasi korkoon ja luottokustannuksiin ja sen jälkeen kohdistamme maksun lainan lyhentämiseen. Pääoman maksun jälkeen maksut kohdistetaan perintäkuluihin ja niiden korkoihin.

10. Sopimuksen irtisanominen

Jos lainanottaja joutuu konkurssiin, Aurora Financial Finland Oy voi yksipuolisesti irtisanoa sopimuksen kirjallisella ilmoituksella.

11. Valtuutus tehdä veloituksia kortilta

Ennen kuin myönnämme lainan, annat meille luvan veloittaa kuukausierät pankkikortiltasi. Annat meille luvan käyttää kyseistä korttia (ja muita kortteja, joiden tiedot annat) lainan kuukausierien maksamiseen, kunnes laina on maksettu kokonaisuudessaan. Veloitamme ainoastaan kuukausieräsi verran. Voit kieltää meitä tekemästä veloituksia kortiltasi, mutta silloin tarvitsemme toisen takaisinmaksutavan kuten suoramaksun.

Kun takaisinmaksutapana on korttiveloitus, käytämme antaamaasi valtuutusta ja veloitamme maksun kortiltasi eräpäivänä. Jos emme saa veloitettua summaa eräpäivänä, yritämme tehdä veloituksen seuraavana päivänä. Jos emme vieläkään saa veloitusta tehtyä, yritämme ottaa sinuun tai takaajaasi yhteyttä selvittääksemme, miksi maksu ei onnistu ja milloin voit maksaa. Jos emme tavoita sinua usemman yrityksen jälkeen, käytämme antamaasi valtuutusta ja yritämme tehdä veloituksen kortiltasi jokaisena päivänä seuraavaan eräpäivään asti.

Kun lainan maksutapana on jokin muu kuin korttimaksu, veloituksen epäonnistuessa ilmoitamme sinulle ja sen jälkeen käytämme oikeuttamme tehdä veloituksia kortiltasi. Jos veloitus ei onnistu, olemme yhteydessä sinuun ja takaajaasi selvittääksemme, miksi maksu ei onnistu ja milloin voit maksaa. Jos emme tavoita sinua usemman yrityksen jälkeen, käytämme antamaasi valtuutusta ja yritämme tehdä veloituksen kortiltasi jokaisena päivänä seuraavaan eräpäivään asti.

Kun useampi kuin yksi maksuerä on erääntynyt, käytämme korttimaksuvaltuutusta periäksemme kaikki rästissä olevat maksut ja tämän epäonnistuessa yhden kuukauden maksuerän.

Taataksemme turvallisuutesi ja maksukykysi meidän on todennettava antamasi kortti. Teemme kortille väliaikaisen nollasummaisen katevarauksen. Lainan astuttua voimaan toistamme tämä prosessin 9 kuukauden välein varmistaaksemme, että kortti on yhä voimassa.

12. Meidän oikeutemme

Oikeuksiimme ei vaikuta niiden toimeenpanon viivästyttäminen. Voimme myös hyväksyä myöhästyneitä ja osittaisia maksuja, shekkejä ja täyden summan maksuosoituksia tai vastaavia menettämättä sopimusmääräisiä oikeuksiamme.

Voimme hylätä lainahakemuksesi ilman, että meidän tarvitsee kertoa hylkäyksen syy.

13. Maksaminen välittäjälle

Tämä kohta pätee sinuun ainoastaan, jos hait lainaa luotonvälittäjän ("meklarin") kautta. Välittäjäsi on saattanut käsitellä hakemuksesi ennen kuin me maksoimme lainasi, ja jos olet hyväksynyt maksavasi välittäjälle tästä, näkyy tämä välittäjällesi maksettuna maksuna. Voimme myös maksaa välittäjällesi välityspalkkion 20 prosenttiin asti lainaamastasi summasta. Allekirjoittamalla tämän sopimuksen valtuutat meidät maksamaan välittäjällesi kyseisen summan. Emme lisää välityspalkkiota tilillesi.

14. Takaajasi

Lainataksesi meiltä sinulla on oltava takaaja. Kun lainasi on hyväksytty, sama henkilö pysyy takaajana siihen asti, kun lainasi on maksettu korkoineen ja kuluineen.

Hyväksyt, että jaamme tietoa lainahakemuksestasi ja -sopimuksestasi valitsemallesi takaajalle. Voimme jakaa tietoa mm. maksukyvystäsi, lainan kuukausieristä ja yhteydenotoistamme sinun kanssasi.

15. Sinun tulee kertoa meille mahdollisista muutoksista

Toisinaan meidän tarvitsee olla yhteydessä sinuun tiliisi liittyen. Jotta voimme varmasti saada sinuun yhteyden, sinun tulee ilmoittaa meille seitsemän päivän sisällä, jos osoitteesi, nimesi, sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi muuttuu. Jos taloudellinen tilanteesi muuttuu merkittävästi, sinun tulee ilmoittaa meille.

Voit kertoa meille muutoksista nettisivuillamme tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hei@tandolaina.fi. Jos meidän tarvitsee ottaa yhteyttä sinuun, käytämme tämän sopimuksen yhteydessä olevaa osoitetta, ellet ole päivittänyt sitä sopimuksen tekemisen jälkeen. Lähetämme myös joitain ilmoituksia sähköpostitse ja puhelimitse.

Jos saat uuden kortin, sinun tulee ilmoittaa meille uuden kortin tiedot.

16. Sopimuksen ehtojen muuttaminen

Voimme muuttaa tämän sopimuksen ehtoja, mutta ilmoitamme muutoksista sinulle aina. Voimme tehdä kohtuullisia muutoksia huomioidaksemme

 • markkinaolosuhteet
 • muutokset tämän palvelun tarjoamiskustannuksissa
 • muutokset ja ennustetut muutokset lakisääteisissä tai muissa meihin vaikuttavissa asioissa, ja
 • mahdolliset muutokset järjestelmiimme tai tuotekehitykseemme.

Ilmoitamme vähintään 30 vuorokautta etukäteen, jos teemme muutoksia.

Jos muutos huonontaa asemaasi, voit milloin tahansa 60 päivän sisällä ilmoituksen saamisesta sulkea tilisi maksamalla senhetkisen velkasi sopimuksen mukaisesti. Sinun ei tarvitse maksaa ylimääräistä korkoa tai maksuja, jos haluat maksaa velkasi takaisin kokonaisuudessaan.

17. Yleistä

Sopimuksenmukainen korkoprosentti pätee maksamattomaan velkaan, kunnes velka on maksettu, vaikka asia vietäisiin oikeuskäsittelyyn.

Hyväksyt, että jos joku tämän sopimuksen osa ei ole pätevä tai sovellettavissa, se ei vaikuta sopimuksen muihin osiin.

Tietyissä tapauksissa Aurora Financial Finland Oy ei itsestään riippumattomien kohtuullisten olosuhteiden pakosta kykene täyttämään lupauksiaan. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi tietotekniset ongelmat, ongelmat kolmannen osapuolen palveluissa (esimerkiksi posti) tai toimialan sisäiset kiistat. Näissä tapauksissa emme ole vastuussa velvollisuuksiemme täyttämisestä.

Sinulla on oikeus saada tiliote. Voit pyytää tiliotetta milloin tahansa laina-aikanasi veloituksetta. Tiliote sisältää tiedot kustakin sopimusmääräisestä takaisinmaksusta, kunkin takaisinmaksun eräpäivän, takaisinmaksun määrän ja siihen liittyvät ehdot. Tiliotteesta käy myös ilmi kunkin takaisinmaksuerän maksuerottelu, joka sisältää lainatun pääoman ja koron osuudet.

Voimme tallentaa ja valvoa puheluitamme.

18. Sopimuksen siirtäminen

Luotonantajalla on oikeus siirtää tämä sopimus tai lainaan perustuva velka kolmannelle osapuolelle kaikkine oikeuksineen ja velvollisuuksineen tai pantata velkakirja aina ilman velallisen lupaa. Velallisella ei ole oikeutta siirtää tätä sopimusta tai siihen perustuvia oikeuksia ja velvoitteita kolmannelle osapuolelle.

19. Sovellettava laki ja kieli

Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lainsäädäntöä.

Sopimuksessa ja yhteydenpidossa käytettävä kieli on suomi.

20. Valittaminen

Olemme sitoutuneet käsittelemään kaikki valitukset kokonaisuudessaan, oikeudenmukaisesti ja kohtuullisen ajan sisällä. Jos olet tyytymätön asiointiin tai sopimukseesi, ilmoitathan siitä meille. Voit jättää valituksen osoittamalla kirjeesi saajalle Valitukset / Aurora Financial Finland Oy, Pihatörmä 1 A, 02240 ESPOO tai mieluiten sähköpostitse osoitteeseen hei@tandolaina.fi

Jos haluat tehdä valituksen, voit olla yhteydessä Kuluttajariitalautakuntaan oheisen linkin kautta:

http://kuluttajariita.fi

Jos haluat tehdä valituksen markkinoinnista, voit olla yhteydessä kuluttaja-asiamieheen tai Kilpailu- ja kuluttajavirastoon oheisen linkin kautta:

https://www.kkv.fi/yhteystiedot/

Jos allekirjoitit lainan Suomen ulkopuolella, voit seurata tätä linkkiä tehdäksesi valituksen EU:n kuluttajakeskukselle avulla.

https://www.ecc.fi/Tietoa-meista/valituksen-tekeminen/

21. Kuka sääntelee meitä?

Kuluttaja-asiamies, Kilpailu- ja kuluttajavirasto sekä Aluehallintovirasto valvovat toimintaamme.

https://asiointi.kkv.fi/fi

https://www.avi.fi/

22. Sinun tietosi

Aurora Financial Finland Oy noudattaa Suomen tietosuojasäädäntöä. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojakäytäntömme mukaisesti. Tietosuojakäytäntö on saatavilla verkkosivustollamme: http://tandolaina.fi/fi/evasteet-ja-tietosuoja/ .

Huomaa, että laina erääntyy välittömästi, jos purat antamasi suostumuksen tai yrität kumota oikeutemme käsitellä henkilökohtaisia tietojasi.

23. Luottotietotoimistot

Kun haet lainaa Aurora Financial Finland Oy:ltä, tarkistamme luottotietosi luottotietotoimistojen kautta (Suomen Asiakastieto Oy ja Bisnode).

Luottotietotoimistot antavat meille luottotietosi, joihin kuuluu maksuhäiriömerkintätietosi. Käytämme näitä tietoja varmistaaksemme henkilöllisyytesi ja mahdollisuutesi saada lainaa. Maksuhäiriötietosi eivät vaikuta lainan saamiseen.

Kyetäksemme ylläpitämään tiliäsi meillä on oikeus tehdä ylimääräisiä luottotarkistuksia asiakkuutesi aikana.

Jos annat väärää tai virheellistä tietoa, viranomaisilla on pääsy ja käyttöoikeus tietoihisi.

Jos lainanottaja rikkoo sopimusta, Aurora Financial Finland Oy voi ilman suostumusta ja yksipuolisesti ilmoittaa lainanottajasta mille tahansa luottotietotoimistolle.

Aurora Financial Finland Oy:llä on oikeus muuttaa Yleisiä ehtoja silloin, kun muutos ei lisää lainanottajan velvollisuuksia eikä vähennä hänen oikeuksiaan tai johtuu lain muutoksesta tai viranomaisen päätöksestä. Lainanottajan katsotaan hyväksyneen sopimusehtojen muutokset, jollei lainanottaja ilmoita kirjallisesti muutosten ehdotettuun voimaantulopäivään mennessä Luotonantajalle vastustavansa niitä.

Tarkistamme tietojasi. Pieni hetki.