Takaajalainat

Uudentyyppinen laina, joka perustuu luottamukseen ja maksukykyyn.
EI menneisyyteesi.

Jos takaajasi luottaa sinuun, niin mekin luotamme.

Niin... mikä on takaajalaina?

Takaajalaina on uudentyyppinen laina, jossa keskiössä on ihmisten välinen luottamus ja maksukyky eikä tietokoneen tekemät arviot. Kaikkien ei ole mahdollista saada lainaa pankista. Jos sinulla on ollut aiemmin ongelmia maksujen kanssa, mutta nykyään pystyt hoitamaan raha-asiasi vastuullisesti, takaajalaina sopii juuri sinulle. Jos ystäväsi ja perheesi luottavat sinuun, niin luotamme mekin.

Takaaja on ystävä tai perheenjäsen, joka tuntee sinut ja luottaa sinuun. Hän tietää taloudellisen tilanteesi ja sitoutuu maksamaan kuukausieräsi, jos et itse pysty. Melko simppeliä, eikös?

Suurimmalla osalla asiakkaistamme takaajana on ystävä tai perheenjäsenesi. Kuka tahansa voi kuitenkin tulla takaajaksesi, kuten vaikkapa naapurisi, työkaverisi tai kauempi sukulainen. Tärkeintä on, että kyseinen henkilö tuntee sinut ja luottaa sinuun.

Takaajan tulee olla 21-80-vuotias hyvät luottotiedot ja maksuhistorian omaava henkilö. Kodinomistajat hyväksytään todennäköisemmin takaajaksi. Takaajan vastuulla on suorittaa takaisinmaksut, jos lainanottaja ei niihin kykene. Tästä syystä on tärkeää, että takaajalla on tarvittaessa varaa kuukausittaisiin maksuihin ja normaaliin elämään.

Ryhdy takaajaksi

Me Tandossa uskomme, että ystäväsi ja perheesi tietävät parhaiten tilanteesi ja sen, selviätkö lainastasi. Edellytämme kaikille lainoillemme takaajaa.

Takaajana toimiminen tarkoittaa sitä, että uskot lainanottajan pystyvän maksamaan takaisin, ja jos hän ei maksa, sitoudut huolehtimaan takaisinmaksusta itse.

Sinulla tulee 21-80-vuotias ja olla hyvät luottotiedot (ei maksuhäiriömerkintöjä). Kodinomistajilla on suurempi todennäköisyys tulla hyväksytyksi takaajaksi. Lisäksi sinun pitää pystyä suoriutumaan lainan kuukausieristä, jos lainanottaja ei itse pysty.

Rekisteröidy takaajaksi

Jos sinua on pyydetty takaajaksi ja olet valmis rekisteröitymään, syötä saamasi henkilökohtainen Tando-linkki tähän:

Kannattaako minun ryhtyä takaajaksi?

Auttaaksemme sinua mahdollisimman paljon, olemme luoneet sinulle helpon testin, joka auttaa sinua päätöksen teossa; Kannattaako minun ryhtyä takaajaksi?

1
2
3
4
5

Luotatko siihen että lainahakija aikoo maksaa kuukausieränsä?

Luotatko siihen, että takaaja pystyy maksamaan kuukausierät?

Jos lainanottaja ei jostain syystä pysty (tai halua) maksaa kuukausieriä, oletko sinä valmis maksamaan? Onko sinulla varaa siihen?

Ymmärrätkö, että on sinun vastuullasi maksaa laina mikäli lainanottaja ei maksa?

Ymmärrätkö, että mikäli takaisinmaksuja ei suoriteta ajallaan, on tällä vakavia jatkoseuraamuksia sinulle ja lainanottajalle: annamme tapauksenne perintätoimiston käsittelyyn, mikä tarkoittaa, että koko lainasumma tulee maksettavaksi kerralla. Saat myös maksuhäiriömerkinnän, joka tekee lainaamisesta erittäin vaikeaa tulevaisuudessa.

Loistavia uutisia!

Vaikuttaa siltä, että tunnet hakijan erittäin hyvin. Tämän lisäksi luotat heihin ja haluat tukea heitä laina hakemukseen liittyen. Se on mahtava asia, kunhan kuitenkin omat asiasi eivät tästä häiriinny.

Jos olet valmis rekisteröitymään, liitä tähän hakijalta saamasi ainutlaatuinen linkki

Näyttää siltä, ettei sinun tällä kertaa kannata toimia takaajana

For more information check out our Guarantor Responsibility article.

Onko takaajalaina sopiva minulle?

Kun vanhoina hyvinä aikoina haettiin lainaa, paikallinen pankki pyysi usein jonkun läheisen lainan takaajaksi. Jossain vaiheessa tähän tuli muutos ja nykyään tietokone tekee lainapäätöksen automaattisesti luottotietojen avulla. Miljoonat luotettavat ihmiset eivät saa lainaa nykyisen järjestelmän takia.

Juuri sen takia lainamme perustuvat luottamukseen, eivätkä automatisoituihin tietokonejärjestelmiin. Meille tärkeintä on, että pystyt maksamaan lainan takaisin ja että sinulla on ystävä tai sukulainen, joka luottaa sinuun. Ennen lainanmaksua keskustelemme sinun ja takaajasi kanssa puhelimitse. Päätöksemme perustuvat maalaisjärkeen.

Jos mietit, sopiiko takaajalaina juuri sinulle, vastaa alla oleviin kysymyksiin...

Onko takaajani sopiva?

Kokeile puolen minuutin takaajatestiämme!

Vastaa alla oleviin kysymyksiin valitsemastasi takaajasta.

1
2
3
4
5

Kuinka vanha takaajasi on?

Onko takaajallasi hyvä maksuhistoria laskujensa suhteen?

Onko takaajallasi hyvät ja säännölliset tulot?

Omistaako takaajasi asunnon?

Luottaako takaajasi sinuun ja tunteeko hän taloudellisen tilanteesi?

Hienoa, valitsemasi takaaja on sopiva!

Vastaustesi perusteella vaikuttaa, että takaajasi täyttää ehtomme erinomaisesti ja sopii takaajaksi lainallesi.

Valitettavasti valitsemasi takaaja ei täytä ehtojamme!

Vastaustesi perusteella vaikuttaa, että takaajasi ei täytä ehtojamme eikä häntä hyväksytä takaajaksi.

Kenen pitäisi olla takaajani?

Jos et ole varma, kenet voisit kysyä takaajaksesi, käy läpi alla oleva lista. Esittelemme siinä yleisimmät takaajat.

Ketä olet ajatellut takaajaksesi?

Äiti

Äitiin voi luottaa aina! Äidit pitävät huolta lapsistaan, vielä silloinkin, kun he ovat kasvaneet aikuisiksi. Siksi lainanhakijat kääntyvätkin äitiensä puoleen todella usein. Yli viideosassa lainoistamme takaajana on hakijan äiti.

Ehkä äidin kanssa on kaikkein helpoin jutella raha-asioista, koska voi olla varma, että äiti ymmärtää ja luottaa lapseensa. Meidän mielestämme kaikki äidit ovat aivan huippuja! Jos äitisi täyttää ehtomme, hän sopii lainasi takaajaksi.

Isä

Kuka on ensimmäinen henkilö, joka tulee mieleesi sanoista vastuullinen ja hyvä raha-asioissa? No tietysti oma isä! Tilastojemme mukaan pojat pyytävät isiään takaajiksi tyttöjä useammin. Jos isä on takaajana lainassa, 68 prosentin todennäköisyydellä lainanottaja on poika.

Mielestämme isät ovat loistavia takaajia niin pojille kuin tyttärillekin. Isä ymmärtää, luottaa ja rakastaa. Vaikka hän ei sitä sanoisikaan.

Veli

Veljet ovat meille tärkeitä. Olemme kasvaneet veljiemme kanssa ja tunteneet heidät vuosikausia. Vanhempien jälkeen yleisimpiä takaajia ovat veljet: joka kymmenennessä lainassa takaajana on veli.

Veljeen voi luottaa ja veljeltä saa tukea, kun sitä tarvitsee. Sen takia he ovat mahtavia takaajia ja ystäviämme läpi elämän.

Sisko

Siskoja on takaajina veljien jälkeen seuraavaksi eniten.

Kymmenen prosenttia Tando Lainan hakijoista kääntyy siskonsa puoleen etsiessään takaajaa. Sisko tuntee sinut ja luottaa sinuun.

Sisko, systeri, sisar: rakkaalla lapsella on monta nimeä. Siskot ovat samalla tavalla merkittävässä roolissa elämässämme kuin veljet. Rehellisyys ja ymmärtäminen muodostavat pohjan sisaruksien välisille ihmissuhteille. Siksi siskot ovat erinomaisia takaajia.

Ystävä

Vaikka suuri osa takaajistamme on sukulaisia, ei pidä unohtaa, että kaikilla meillä on tärkeitä ja vahvoja ystävyyssuhteita.

Monilla meistä on läheisiä ystäviä, jotka haluavat auttaa - 12 prosentissa lainoistamme takaajana on ystävä.

Joskus on helpointa olla sotkematta perhettä raha-asioihin ja pyytää apua ystävältä.

Kunhan ystäväsi ymmärtää tilanteesi ja haluaa auttaa sinua, olemme sitä mieltä, että hän sopii hyvin takaajaksi ja hänestä kannattaa pitää kiinni loppuikäsi.

Kollega

Työkaverit yleensä tietävät, miten paljon tienaat ja millainen taloudellinen tilanteesi on. Sen lisäksi he näkevät sinua päivittäin ja tietävät, millainen ihminen olet. Työkaverit ovat luotettavia ja vastuullisia ihmisiä.

Siksi 10 % lainoistamme takaajana on työkaveri.

Me uskomme, että työkaverit ovat ihanteellisia takaajia. He tuntevat sinut, luottavat sinuun. Mikä parasta, olette toistenne tukena päivittäin työpaikallanne.

Joku muu

Vaikka olemme yrittäneet antaa yleiskuvan siitä, millaisia takaajia asiakkaillamme on, tämä on vain pintaraapaisu. Kuka tahansa, joka tuntee sinut hyvin, luottaa sinuun ja täyttää ehtomme voi tulla takaajaksi. Törmäämme monenlaisiin takaajiin kämppäkavereista vuokranantajiin ja työnantajista täteihin ja isovanhempiin. Melkein 20 prosenttia Tando takaajista kuuluvat Joku muu -kategoriaan. Sinä tiedät itse parhaiten, kuka olisi sopiva takaaja juuri sinulle.

Miten pyydän jotakuta takaajakseni?

Kirjaa ylös kuukausittaiset tulosi ja menosi ja varmista, että pystyt suoriutumaan lainan takaisinmaksusta joka kuukausi.

Kysy mahdolliselta takaajaltasi, voisitko keskustella hänen kanssaan raha-asioista - koska tarvitset apua.

Keitä kupillinen kahvia tai teetä takaajallesi.

Selitä takaajallesi miksi tarvitset lainaa

Esitä hänelle tulosi ja menosi. Näin takaajasi näkee, että pystyt maksamaan lainan takaisin.

Selitä, mitä takaajana oleminen tarkoittaa. Voit käyttää nettisivujamme apuna selittämisessä. Varmista, että takaaja ymmärtää, että jos et itse pysty huolehtimaan maksueristä, vastuu siirtyy takaajalle. Kerromme tästä takaajalle prosessin edetessä.

ÄLÄ painosta takaajaasi. Haluamme kaikki auttaa läheisiämme, mutta on tärkeää, että hän tekee päätöksen itsenäisesti. Takaus on suuri vastuu, joten varmistathan, että annat takaajallesi kaikki tiedot ja tarpeeksi aikaa päätöksentekoon.

Jos pyytämäsi henkilö suostuu takaajaksi, kiitä ja halaa häntä! On päivänselvää, että takaajasi luottaa sinuun ja haluaa auttaa.

Miten takaajani voi hakea?

Olemme tehneet takaajaksi tulemisesta mahdollisimman yksinkertaista, ja autamme aina, jos tarvitset apua.

Takaajan velvollisuudet

Lainanantajana koemme tärkeäksi, että teemme vastuullisia päätöksiä ja viestimme vastuullisesti.

Yksi tärkeimmistä asioista, jonka haluamme varmistaa on se, että lainanottajat ja takaajat ovat täysin tietoisia velvollisuuksistaan.

Meidän mielestämme rahan lainaaminen on lupauksien tekemistä.

Lupaamme myöntää sinulle lainan, pitää sinut ajan tasalla, kohdella sinua kunnioituksella ja auttaa sinua mahdollisimman nopeasti.

Sinä lupaat noudattaa sovittuja maksuehtoja ja olla rehellinen ja avoin kanssamme.

Takaajasi lupaa vastata kuukausieristäsi, jos et jostain syystä pysty maksamaan itse.

Teemme kaiken mahdollisen, jotta tämä olisi selkeää jokaiselle takaajalle, ennen kuin myönnämme lainan. Takaajana toimiminen on vakava asia. Jos joku ei halua takaajaksi, emme kannusta häntä siihen. Sama pätee, jos joku ei pysty suoriutumaan takaajan velvollisuuksista.

Jos haluat tietää lisää vastuistasi takaajana, olethan yhteydessä meihin ja kerromme mielellämme lisää.

Tarkistamme tietojasi. Pieni hetki.