Takaajalainojen historia

Vanhoina hyvinä aikoina pankit perustivat lainapäätöksensä ihmissuhteisiin ja luottamukseen. Jos tarvitsit lainaa, usein paikallinen pankki vain kysyi, voisiko joku sinuun luottava läheinen taata sen. Tätä kutsutaan “luottamukseen perustuvaksi lainaamiseksi”.

Sitten asiat muuttuivat. Nykyään puhumme vain “luottotiedoista” ja “luottohistoriasta”, joka yksinkertaisesti tarkoittaa tietokoneen määräämää numeroa perustuen siihen, miten olet käsitellyt raha-asioitasi aiemmin. Tämän numeron avulla pankit päättävät, haluavatko he myöntää sinulle lainan. Jos luottotietosi ovat alhaiset, pankit eivät yleensä myönnä sinulle lainaa. Et voi siis saada lainaa, sillä tietokone on päättänyt, etteivät luottotietosi ole tarpeeksi hyvät.

Takaajalainat eivät siis ole sinänsä uusi idea. Suomalaiset ovat jo vuosia pyytäneet läheisiltään ja ystäviltään apua esimerkiksi auton ostamisessa tai asunnon vuokraamisessa.

Ja jos asiaa tarkastelee hieman tarkemmin, huomaamme, että kysymme läheistemme mielipidettä ja apua myös monissa muissa tilanteissa. Esimerkiksi työasioihin, yksityiselämään ja ihmissuhteisiin liittyen.

Ajatus siitä, että läheisemme tuntevat meidät parhaiten sekä tietävät mikä on toimiva ratkaisu meille, on yhtä vanha kuin itse konsepti perheestä. Siksi uskomme, että luottamukseen perustuva laina on yksinkertaisesti parempi.

Juuri siksi perustimme yrityksen, jolta me itse haluaisimme lainata.

Me emme anna tietokoneen päättää, voitko lainata vai et. Ongelmilla menneisyydessäsi tai sillä, että työllistät itse itsesi ei ole meille väliä. Tärkeintä meille on se, että sinulla on takaaja, tyypillisesti perheenjäsen tai ystävä, joka luottaa sinun kykyysi maksaa, mutta on myös tarvittaessa valmis auttamaan maksuissa. Ennen lainan maksamista takaajallesi varmistamme, että teillä on varaa lainan takaisinmaksuun. Päätöksemme perustuvat kokonaisharkintaan. Perustamme päätöksemme maalaisjärkeen.

Reilu korko

Jokainen haluaa olla vastuussa omasta lainastaan, ja näin sen pitääkin olla. Me tarjoamme sinulle ajankohtaista tietoa ja ympärivuorokautista pääsyä lainatilillesi verkossa. Laskemme koron päivittäin, joten maksat korkoa vain siltä ajalta, kun laina sinulla on. Jos maksat jopa euron aikaisemmin takaisin, koron maksaminen tuolle summalle loppuu välittömästi.

Mitä jos asiat menevät pieleen?

Perimme myöhästyneet maksut samalla tavalla, kuin mikä tahansa korkeatasoinen pankki perisi. Jos maksu on myöhässä, lähetämme sinulle muistutuksen tekstiviestillä. Jos emme saa maksua, soitamme ja lähetämme sähköpostia sinulle selvittääksemme ongelman. Haluamme varmistaa, ettei myöhäisestä maksusta aiheudu isompia ongelmia.

Koska lainallasi on takaaja, heidän tulee tietenkin maksaa jos sinä et maksa. Todella harvinaisissa ja harvoissa tapauksissa, kun emme pääse yhteisymmärrykseen takaisinmaksusta, joudumme siirtämään tapauksen joko perintätoimistolle tai oikeuteen, jossa päätetään jatkotoimenpiteistä. Tämä on viimeinen keino ja teemme kaikkemme saadaksemme asian ratkaistua ennen kuin joudumme ryhtymään jatkotoimenpiteisiin. Mitä ikinä tapahtuukin, emme IKINÄ riskeeraa taloasi tai muuta omaisuuttasi, sillä kaikki lainamme ovat vakuudettomia takaajalainoja.

Olemme tehneet 10 lupausta siitä, miten käsittelemme nämä asiat poikkeuksetta.

Siinä se nyt olisi, miksi ja miten kehitimme Tando takaajalainan.

Tarkistamme tietojasi. Pieni hetki.