Takaajan velvollisuudet

Tandolla asiakkaamme merkitsevät meille kaikkea, joten työskentelemme kovasti avoimuuden eteen. Olemme tehneet tämän sivun nykyisille ja tuleville takaajille, jotta sinulla on tietoa siitä, mitä sinulta odotetaan. Lähetämme myös takaajan tarkistuslistan sinulle sähköpostiin, joten löydät tarvittavat tiedot myös sieltä. Meille on tärkeintä, että sinulla on mukava olo, sinua kohdellaan reilusti ja rehellisesti sekä tiedät mihin olet ryhtymässä. Sen vuoksi emme ikinä myönnä lainaa ilman, että käymme läpi velvollisuutesi ja mitä odotamme sinulta takaajana. Takaajana toimiminen on vakava sitoutuminen, joten on tärkeää, että ymmärrät varmasti seuraukset.


Takaajan on maksettava kuukausittaiset lainanlyhennykset ajallaan ja välittömästi, jos lainanottaja ei tee sovittuja maksusuorituksia.


Takaajan on pidettävä yhteystietonsa ajantasalla ja oltava meihin yhteydessä pyydettäessä.


Takaaja ymmärtää lainmukaisen velvollisuutensa varmistaa, että luottosopimusta noudatetaan, ja että sopimusta ei voida purkaa ennen lainan sulkeutumista.

Maksamatta jättämisen seuraukset

Pitäisikö minun ryhtyä takaajaksi?

Auttaaksemme sinua, olemme tehneet yksinkertaisen testin, joka voi auttaa sinua päätöksenteossa. Tämä on niin kutsuttu “tulisiko minun ryhtyä takaajaksi?” -testi:

1
2
3
4
5

Luotatko siihen että lainahakija aikoo maksaa kuukausieränsä?

Luotatko siihen, että lainanottajalla on varaa maksaa kuukausittaiset erämaksut?

Jos jostain syystä lainanottaja ei pysty tai halua maksaa kuukausittaisia erämaksuja, niin oletko sinä valmis tekemään sen? Onko sinulla varaa siihen?

Ymmärrätkö, että sinun täytyy maksaa laina takaisin, mikäli lainanottaja ei tee niin?

Ymmärrätkö, että jos lainan maksua ei suoriteta ajallaan, seuraukset ovat vakavat sinulle ja lainanottajalle? Siirrämme lainan perintätoimiston käsittelyyn, jolloin joudutte maksamaan lainan kokonaisuudessaan kerralla pois. Saatte myös maksuhäiriömerkinnän, jolloin lainan saaminen voi olla vaikeaa tulevaisuudessa.

Hyviä uutisia!

Vaikuttaa siltä, että tunnet lainanottajan todella hyvin ja luotat heihin. Haluat auttaa häntä lainan hakemisessa ja se onkin hieno asia jossa auttaa, kunhan sinäkin olet turvassa.

Jos olet valmis rekisteröitymään, niin käytä ainutlaatuista Tando Laina -linkkiä jonka olet saanut lainanottajalta ja syötä se tänne.

Vaikuttaa siltä, että sinun ei tulisi toimia takaajana juuri nyt

Lisätietoja saat Takaajan velvollisuudet -artikkelista.

Tarkistamme tietojasi. Pieni hetki.