Kysymyksiä ja vastauksia

Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos et löydä apua, ota yhteyttä meihin.

10 kysytyintä kysymystä

Mikä on takaaja?

Takaaja on ystävä tai perheenjäsen, joka tuntee sinut (lainanottajan) ja pitää lainanottamista hyvänä ideana tällä hetkellä. Takaajasi luottaa, että sinä pystyt maksamaan ja maksat lainan kuukausierät. Jos sinä et maksa mistä tahansa syystä, on äärimmäisen tärkeää, että takaajasi ymmärtää, että hänen tulee maksaa. Jos emme saa maksua eräpäivänäsi, veloitamme erän takaajaltasi.

Takaaja allekirjoittaa laillisesti sitovan sopimuksen, joten kyseessä on vakava vastuu.

Lisää tietoa takaajista, katso seuraavat linkit

Ansvarspakke

Skal jeg sige ja til at være kautionist?
Kuinka kauan lainan saaminen kestää?

Teemme aina kaikkemme, että lainasi on maksettu sinulle mahdollisimman nopeasti.

Tavoitteenamme on maksaa jokainen laina 24 tunnin sisällä hyväksyttyämme takaajan hakemuksen. Jos sinä ja takaajasi täytätte hakemuksenne netissä ja kaikki tarkastuksemme läpäistään ongelmitta, saamme siirrettyä rahasi nopeammin

Olemme yhteydessä sekä sinuun että takaajaasi hakemusprosessin aikana, jotta te molemmat tiedätte missä mennään.

Hakemuksenne käsittelyä hidastavat asiat voivat olla:

1. Jos takaajasi ei ladannut sovellustamme viimeistelläkseen hakemuksensa.

2. Jos olet hakenut viikonlopun aikana, missä tapauksessa käsittelemme hakemuksesi heti toimistolle palattuamme.

Voinko saada lainan ilman takaajaa?

Tando myöntää takaajalainoja, joten jokaiselle lainallemme vaaditaan takaaja. Meille takaaja on erinomainen merkki siitä, että olet luottamuksen arvoinen maksuhistoriastasi huolimatta!

Takaajan velvollisuus on maksaa laina takaisin, jos lainanottaja ei maksa itse. Sopiva takaaja on 21-80-vuotias hyvät luottotiedot ja maksuhistorian omaava henkilö. Takaajan tulee pystyä maksamaan lainan kuukausimaksut, jos et itse niihin pysty.

Mistä saan Tando-sovelluksen?

Du vil downloade vores app - super, vi håber, du kommer til at elske den!

Hvis du bruger iOS klik her

Hvis du bruger Android klik her

Nemt!

Mitä kysytte takaajaltani?

Olemme tehneet lainaprosessimme mahdollisimman helpoksi ja stressittömäksi sekä sinulle, että takaajallesi. Kun sinä olet viimeistellyt viiden minuutin hakemuksesi, annamme sinulle linkin, jonka avulla takaajasi voi suorittaa oman osuutensa.

Pyydämme takaajaasi täyttämään selkeän nettihakemuksen. Hakemukselle täytetään takaajan henkilötiedot, yhteystiedot sekä tulotiedot, jotta voimme tarkistaa heidän soveltuvuutensa maksujen suorittamiseksi jos tilanne niin vaatii. Pyydämme takaajaltasi myös maksu- ja tilitiedot.

Nämä tiedot pyydetään, jotta voimme siirtää rahat takaajan tilille (petosten estämiseksi) myönnettyämme lainan, ja jotta voimme tarvittaessa veloittaa kuukausimaksut jos lainanhakija ei niitä maksa.

Miksi takaajani hylättiin?

Älä huoli, jos takaajasi hylättiin. Tärkeintä on, että sinun hakemuksesi on hyväksytty. Haluamme edelleen auttaa sinua saamaan haluamasi lainan. Tarvitset vain uuden takaajan!

​Heti kun olet löytänyt itsellesi uuden takaajan, tarkistamme että myös hänellä on varaa kuukausieriin. Sitten olemme valmiina maksamaan lainan!

Käytämme erilaisia kriteerejä sopivan takaajan arvioinnissa, ja näiden perusteella päätämme onko takaaja sopiva juuri sinulle. Jos olemme hylänneet takaajasi, olemme tehneet sen suojellaksemme sekä sinua että takaajaa. Haluamme varmistaa, että lainamme on varmasti toimiva ratkaisu teille molemmille.

Jos et itse pysty maksamaan kuukausimaksujasi, tulee takaajan maksaa se puolestasi. Tarkistamalla takaajan luotto- ja maksuhistorian pystymme varmistamaan, että hän on maksanut omat laskunsa aiemmin. Takaaja:

 • On 21-80 vuotias
 • On hyvät luottotiedot ja maksuhistorian omaava henkilö
Miten suoritan takaisinmaksun tai maksan koko lainan pois?

Teemme kaikkemme, jotta lainan takaisinmaksu on helppoa ja stressitöntä.

Kun täytät hakemuksen meille, annat meille korttitietosi. Käytämme tietoja lainan kuukausierien automaattiveloitukseen valitsemanasi eräpäivänä.

Voit tehdä ylimääräisen suorituksen lainallesi (tämä tekee lainastasi edullisemman) milloin vain kirjautumalla kotisivuillemme tai sovelluksessamme.

Kun kirjaudut sisään, voit maksaa kortilla tai tilisiirrolla – kumpi tahansa sopii sinulle paremmin.

Kuinka vaihdan maksupäiväni?

Voit vaihtaa maksupäivääsi kirjautumalla omille sivuille tai sovelluksessamme.

Jos sinulla on vaikeuksia voit aina ottaa meihin yhteyttä ja autamme mielellämme.

Før du ændrer din betalingsdato, så er der lige et par ting du skal vide:

 • Et voi siirtää ensimmäistä maksupäivääsi. Se on hakiessasi valitsema päivä.
 • Du kan ikke ændre din betalingsdato, hvis du er bagud med én eller flere månedlige betalinger.
 • Sinun on siirrettävä päivää vähintään 5 päivää ennen seuraavaa maksuasi.
 • Pystyt vaihtamaan maksupäivää vain kerran kahdessa kuukaudessa.
Entä jos en voi maksaa?

Sinun tulee suorittaa kuukausittaiset maksusi ajallaan. Jos jostain syystä et pysty näin tekemään, tulee takaajasi suorittaa kuukausilyhennyksesi puolestasi – se on heidän tehtävänsä!

Pyydämme takaajasi maksamaan vain sopimusehtojemme mukaisesti ja teidän molempien etujen mukaisesti. Näin toimiminen estää negatiiviset seuraukset asiakkuuden jälkeen jäämisestä, kuten maksuviiveen kasvamisen tai laina-ajan venymisen.

Kuinka kirjaudun online-tiliini?

Kirjautuminen online-tiliisi on erittäin helppoa, sillä käytämme taianomaisia linkkejä.

Salasanan muistamisen sijaan sinun tulee muistaa vain henkilötunnuksesi sekä puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi, jonka olet ilmoittanut hakemuksellesi. Sitten lähetämme sinulle viestillä ainutlaatuisen linkin. Meillä Tandolla sinun ei tarvitse käydä läpi pitkiä salasanan palautusprosesseja tai turvallisuuskysymyksiä.

Kun klikkaat lähettämäämme linkkiä, kirjaudut sisään 30 päiväksi kyseisellä laitteella (ellet kirjaudu itse ulos).

Helppoa ja yksinkertaista.

Voinko saada lainan vaikka minulla on maksuhäiriömerkintä?

Maksuhäiriömerkintä on osa luottohistoriaasi. Se kertoo meille vähän, mitä menneisyydessä on tapahtunut.

Emme tuomitse sinua menneisyytesi perusteella. Meille merkitystä on vain sillä suoriudutko lainan kuukausimaksuista ja onko sinulla takaaja, joka luottaa sinuun ja tukee hakemustasi.

Lainanottajat

Mitä lainanottajalta vaaditaan?

Tando ei tuomitse sinua luottohistoriasi perusteella.

Edellytämme vain, että asut Suomessa, olet 18-80-vuotias ja sinulla on varaa takaisinmaksuun.

Tarvitset myös ystävän tai perheenjäsenen, joka luottaa sinuun toimimaan takaajanasi.

Voinko asua samassa osoitteessa takaajani kanssa?

Voit asua takaajasi kanssa sillä edellytyksellä, että hän on 21-80-vuotias. Takaajalla tulee olla hyvät luottotiedot ja varaa kuukausittaisiin maksuihin siinä tapauksessa, että et itse kykene niihin.

Jos kuitenkin jaat talouden ja tulot takaajan kanssa, täytyy meidän varmistaa, etteivät lainaerät kuormita talouttanne liikaa, ja että teillä ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Voinko saada lainan jos asun Suomen ulkopuolella?

Tällä hetkellä tarjoamme lainoja Suomessa ja Tanskassa.

Jos asut Tanskassa, pääset Tanskan sivuillemme tästä.

Jos asut Suomessa, voit hakea lainaa tästä.

Jos et asu Suomessa etkä Tanskassa, et voi tällä hetkellä lainata meiltä.

Saamme tarjota lainoja vain näissä maissa tällä hetkellä, mutta työskentelemme kovasti lisätäksemme uusia maita – kuka tietää, toivottavasti jo pian. :-)

Mistä tiedän hyväksytäänkö minut?

Jos olet 21-80-vuotias ja sinulla on varaa lainan takaisinmaksuun, voimme hyväksyä sinut.

Mistä näen lainasopimukseni?

Allekirjoitettuasi sopimuksen netissä saat kopion lainasopimuksestasi salattuna sähköpostina. Säilytämme järjestelmässämme kopion sopimuksesta, jonka voit nähdä milloin tahansa pyydettäessä.

Oikeutesi luottosopimusluonnokseen

Sinulla on oikeus pyytää kopiota luottosopimuksestasi veloituksetta Klikkaa tästä.

Tarvitsenko työpaikan?

Ei, sinulla ei tarvitse olla työpaikkaa. Sinun täytyy kuitenkin todistaa, että kykenet maksamaan lainan takaisin kuormittamatta itseäsi liikaa taloudellisesti. Tarvitset siis jonkinlaisen tulonlähteen.

Kuinka paljon voin lainata?

Tarjoamme 1000 € - 6000 € lainoja 2 - 5 vuoden laina-ajalla.

On äärimmäisen tärkeää, että pystyt suoriutumaan kuukausimaksuista, joten varmistathan, että otat tämän huomioon harkitessasi lainasummaa. Autamme sinua tämän kanssa kun täytät budjettisuunnitelman.

Takaajasi tulee todistaa, että heillä on varaa kuukausieriin (siinä tapauksessa, että heidän täytyy maksaa kuukausierä sinun puolestasi) joten varmistathan, että lainasumma sopii myös takaajan taloustilanteeseen.

Takaajat

Kuinka kauan kestää, että takaajaani otetaan yhteyttä puuttuvasta maksuerästä?

Jos emme saa maksuasi eräpäivään mennessä, ilmoitamme sekä sinulle että takaajallesi välittömästi. Tämän jälkeen järjestämme maksueräsi, että takaisinmaksusi pysyy ajan tasalla.

Jos emme löydä ratkaisuun, kerromme takaajalle ja perimme maksuerän häneltä seuraavana päivänä. Näin ehkäisemme takaisinmaksuissa jälkeen jäämistä, saamattomien kertymistä ja laina-ajan venymistä. Pyydämme takaajaasi maksamaan ainoastaan sopimuksen mukaisesti ja teidän molempien etujen mukaisesti.

Täytyykö takaajani omistaa asunto?

Takaajasi ei tarvitse omistaa asuntoa. Älä huoli, takaajasi asunto ei koskaan ole vaarassa.

Sopiva takaaja on 21-80-vuotias, jolla on hyvät luottotiedot eikä maksuhäiriömerkintöjä. Takaajan tulee kyetä maksamaan lainan kuukausittaiset maksuerät, jos et itse pysty.

Voiko takaaja saada oman lainan?

Ollessaan takaajana Tando-lainassa sama henkilö ei voi saada toista Tando-lainaa. Samanaikaisesti on mahdollista olla osallinen ainoastaan yhteen lainaan, joko takaajana tai lainanottajana.

Takaajasi voi kuitenkin hakea lainaa muualta. Hänen tulee maksaa lainasi takaisin, jos et kykene siihen itse. Takaajasi tulee ottaa laina ainoastaan, jos hän kykenee tarvittaessa maksamaan sekä sinun lainasi kuukausittaiset maksuerät että omat elinkustannuksensa.

Mihin tarvitsette takaajani korttitietoja?

Tarvitsemme ne kolmesta syystä:

1. Maksutiedot ovat osa henkilöllisyyden varmistamista ja auttavat ehkäisemään, ettei takaaja joudu petoksen uhriksi.

2. Kun hyväksymme lainasi, maksamme sen takaajasi tilille, josta hän siirtää sen eteenpäin sinulle. Teemme näin ehkäistäksemme petoksia ja varmistaaksemme, että takaaja on tietoinen vastuustaan.

3. Jos lainanottaja ei maksa kuukausittaista maksueräänsä, otamme yhteyttä takaajaan ja pyydämme tätä maksamaan. Siksi on tärkeää, että takaaja pitää korttitietonsa ajan tasalla ja me voimme pitää tilisi ajan tasalla.

Voinko vaihtaa takaajaani?

Voit vaihtaa maksupäivää sinulle sopivana ajankohtana kirjautumalla kotisivuillemme.

Lainan saatuasi voit vaihtaa takaajaa ainoastaan maksamalla nykyisen lainasi kokonaan ja hakemalla uutta lainaa uuden takaajan kanssa.

Miksi laina maksetaan takaajani tilille?

Maksamme lainan takaajasi tilille suojataksemme häntä petokselta ja varmistaaksemme, että hän on tietoinen vastuustaan.

Takaajasi voi joko siirtää rahat tilillesi tai nostaa ne sinulle käteisenä.

Pitäisikö minun ryhtyä takaajaksi?

Takaajana toimiminen on vakava sitoumus ja siksi on tärkeää, että ymmärrät vastuusi ja velvollisuutesi, jotta tiedät tekeväsi oikean päätöksen.

Toimimalla takaajana Tando-lainalle, voit auttaa ystävääsi tai läheistäsi saamaan tarvitsemansa lainan.

Jos harkitset takaajaksi ryhtymistä, suosittelemme että luet seuraavat kysymykset:

 • Luotatko siihen, että lainanhakija aikoo maksaa kuukausierät?
 • Luotatko siihen, että lainanhakijalla on varaa maksaa kuukausierät?
 • Jos lainanottaja ei jostain syystä pysty tai halua maksaa kuukausieriä, oletko sinä valmis maksamaan? Onko sinulla varaa siihen?
 • Ymmärrätkö, että on sinun vastuullasi maksaa kuukausimaksut heti jos lainanottaja ei maksa?
 • Ymmärrätkö, että mikäli maksuja ei suoriteta ajallaan, on tällä vakavia jatkoseuraamuksia sinulle ja sekä lainanottajalle. Siirrämme tapauksenne perintätoimiston käsittelyyn, mikä tarkoittaa, että koko lainasumma erääntyy maksettavaksi kerralla. Saatte myös maksuhäiriömerkinnät, mikä tekee lainaamisesta erittäin vaikeaa tulevaisuudessa.

If you can answer 'YES' to all the questions:

Vaikuttaa siltä, että tunnet lainanottajan hyvin ja luotat häneen. Haluat auttaa läheistäsi lainahakemuksen kanssa, ja se on hieno juttu – niin kauan kunhan myös sinä olet suojattuna.

If you can answer 'NO' to one or more of the questions:

Then you should not be a guarantor this time.

For more information check out our Guarantor Responsibility article.

Voiko kumppanini tai perheenjäseneni olla takaajani?

Kyllä, mutta jos sinulla ja takaajallasi on jaettu talous ja tulot, meidän täytyy varmistaa, etteivät tämän lainan takaisinmaksuerät kuormittaisi talouttanne liikaa. Lisäksi varmistamme, ettei teillä ole maksuhäiriömerkintöjä.

Jos sinulla ja kumppanillasi ei ole jaettu talous, normaalit säännöt pätevät ja voimme hyväksyä kumppanisi takaajaksesi sillä edellytyksellä, että hän täyttää kriteerimme.

Sopiva takaaja on 21-80-vuotias, jolla on hyvät luottotiedot eikä maksuhäiriömerkintöjä. Takaajan tulee kyetä maksamaan lainan kuukausittaiset maksuerät, jos et itse pysty.

Voiko takaajani asua Suomen ulkopuolella?

Takaajasi tulee asua Suomessa.

Miten takaajani allekirjoittaa lomakkeet?

Kun olet allekirjoittanut sopimuslomakkeen, lähetämme takaajallesi annettavan linkin tekstiviestitse ja sähköpostitse.

Linkillä takaaja pääsee täyttämään tietonsa ja allekirjoittamaan sopimuksen netissä.

Miksi takaajaan ollaan suoraan yhteydessä?

Olemme takaajaan yhteydessä suoraan, jotta voimme varmistua, että hän ymmärtää vastuunsa takaajana.

Jos lainanottaja ei maksa lainaansa takaisin, tulee takaajan maksaa, joten takaajan täytyy kyetä kuukausittaisiin maksueriin ja elättämään itsensä.

Tarkistatteko takaajan luottotiedot?

Tarkistamme takaajan luottohistorian varmistaaksemme, että hänen taloutensa on vakaalla pohjalla eikä hänellä ole maksuhäiriömerkintöjä.

Miten voin perua takaukseni?

Voit perua takaajahakemuksesi missä vain hakemuksen vaiheessa ennen lainan maksua ilmoittamalla meille.

Jos muutat mielesi ennen kuin olet siirtänyt lainan hakijalle, voit maksaa koko lainasumman sekä mahdolliset kertyneet korot takaisin ja sulkea lainatilin. Jos olet jo siirtänyt lainan hakijalle, voit joko itse maksaa lainan sekä kertyneet korot takaisin kokonaisuudessaan tai odottaa että lainanhakija maksaa lainan loppuun.

Onko takaajan asunto vakuutena tässä lainassa?

Takaajan koti ei ole tämän lainan vakuutena.

Kodinomistajat ovat yleisesti ottaen vakaammassa ja paremmassa taloudellisessa tilanteessa tukemaan sinua jos tarvitset apua takaisinmaksussa. Kodinomistajuus ei ole välttämätöntä takaajana toimimiseksi, mutta heidät hyväksytään todennäköisemmin takaajiksi.

Emme koskaan vaadi takaajaa myymään kotiaan takaisinmaksun järjestämiseksi.

Voiko takaaja olla yrittäjä tai yksityinen ammatinharjoittaja?

Takaaja voi olla itsenäinen ammatinharjoittaja sillä edellytyksellä, että on 21-80-vuotias ja hänellä ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Jos lainanottaja ei maksa lainaansa takaisin, tulee takaajan maksaa, joten takaajan täytyy kyetä kuukausittaisiin maksueriin ja elättämään itsensä.

Mitä jos takaajani ei voi maksaa?

Ennen lainamme myöntämistä sekä sinun, että takaajasi tulee läpäistä lukuisia takastuksiamme. Teemme näitä tarkastuksia varmistaaksemme, että teillä molemmilla on mukavasti varaa maksaa kuukausilyhennykset. Pyydämme myös teitä molempia vahvistamaan, että tämä pitää paikkansa.

Joskus kuitenkin tilanteet muuttuvat ja ymmärrämme sen.

Jos kumpikaan teistä ei pysty maksamaan sovittuja maksuja sovitusti, tulee teidän ottaa meihin yhteyttä välittömästi.

Meidän tulee ymmärtää miksi, ette voi maksaa ja yritämme löytää ratkaisun yhdessä.

Jos kuitenkaan, ette tästä huolimatta pysty tuomaan tiliänne ajantasalle jatkotoimenpiteitä tullaan ottamaan.

Kuka voi toimia takaajanani?

Takaaja on henkilö, joka luottaa siihen että maksat lainasi takaisin. Jos sinä et maksa itse, hän on luvannut maksaa puolestasi.

Ystävät ja perheenjäsenet ovat yleisimpiä takaajia, koska he tuntevat sinut parhaiten. Kuka tahansa, joka tuntee sinut voi kuitenkin toimia takaajanasi – esim. naapurit, työkaverit ja työnantajat takaavat usein lainojamme.

Muista, että takaajasi tulee:

 • Olla 21-80-vuotias
 • Pystyä maksamaan kuukausierät, jos et itse mistä tahansa syystä pysty
 • Tulee olla hyvät luottotiedot ja maksuhistorian omaava henkilö (kodinomistajat hyväksytään todennäköisemmin)
Mitä kysytte takaajaltani?

Ennen takaajaksi suostumista, käy lukemassa lainaehdot varmistaaksesi, että olet varmasti tyytyväinen järjestelyyn. Vastaanotettuamme takaajahakemuksen varmistamme, että takaajalla ei ole ollut maksuongelmia aiemmin. Osana takaajahakemusta varmistamme että takaaja ymmärtää velvollisuutensa ja että hänellä on tarvittaessa varaa maksaa kuukausimaksut jos lainanhakija ei niitä maksa.

Takaajaasi pyydetään täyttämään yksinkertainen hakemus netissä. Hakemus kattaa takaajasi henkilö- ja yhteystiedot sekä kuukausitulot, jotta voimme varmistaa, että takaajasi kykenee kuukausittaisiin maksueriin.

Pyydämme takaajaltasi myös hänen maksu- ja pankkitietonsa. Teemme näin, että voimme siirtää lainan hänen tililleen (ehkäistäksemme petoksia) lainasopimuksen astuttua voimaan, ja että voimme periä häneltä takaisinmaksueriä, jos lainanottaja jättää maksamatta.

Kun takaajasi on täyttänyt hakemuksensa, arvioimme hakemuksenne tarkistaaksemme, että meillä on kaikki tarvittavat tiedot. Tämän jälkeen järjestää lainan maksun.

Millainen prosessi on tulla takaajaksi?

Ennen takaajaksi suostumista, käy lukemassa lainaehdot varmistaaksesi, että olet varmasti tyytyväinen järjestelyyn. Vastaanotettuamme takaajahakemuksen varmistamme, että takaajalla ei ole ollut maksuongelmia aiemmin. Osana takaajahakemusta varmistamme että takaaja ymmärtää velvollisuutensa ja että hänellä on tarvittaessa varaa maksaa kuukausimaksut jos lainanhakija ei niitä maksa.

Laina maksetaan kokonaisuudessaan takaajan pankkitilille, ei lainanhakijan. Menettelemme näin välttyäksemme petostapauksilta ja varmistaaksemme että takaaja on tietoinen lainan myöntämisestä.

Takaja voi joko siirtää rahat lainanhakijalle elektronisesti tai antaa rahat käteisenä. Maksettuamme lainan pidämme takaajan tietoisena lainan tilanteesta, jotta he näkevät että takaisinmaksut suoritetaan. Jos lainanhakija ei maksa sovittuna maksupäivänä, ilmoitamme sekä hakijalle että takaajalle välittömästi. Jos takaaja ei pysty tuomaan lainaa ajan tasalle, tulemme veloittamaan maksun takaajalta.

Miten löydän takaajan?

Takaajalaina perustuu perinteiseen periaatteeseen luottamuksesta. Emme arvioi ihmisiä vain heidän luottotietojensa perusteella, sillä uskomme, että se ei aina anna oikeaa kuvaa kaikkien ihmisten tämän hetkisestä maksukyvystä.

Toisaalta myönnämme lainoja luottamukseen perustuen. Kun löydät jonkun, joka luottaa sinuun on tärkeää varmistaa, että hän pystyy tarvittaessa myös maksamaan kuukausieräsi. Varmistettuamme takaajasi maksukyvyn saamme tiedon, että kyseessä potentiaalinen takaaja lainallesi!

Takaajan on oltava 21-80 vuotias ryhtyäkseen takaajaksi. Tämän lisäksi, hänelle on oltava hyvä luottohistoria ilman aiempia vaikeuksia maksujen kanssa. Olennaista on, että takaajalla on myös tasaiset tulot, jotta hän voi tarvittaessa maksaa kuukausierät.

Miksi takaajani hylättiin?

Älä huoli: vaikka takaajaasi ei hyväksytty, tärkein asia on, että sinun hakemuksesi on hyväksytty ja haluamme auttaa sinua saamaan tarvitsemasi rahat.

Sinun tulee vain löytää joku muu takaajakseksi. Heti kun löydät uuden takaajan, tarkistamme että hän kykenee kuukausittaisiin maksueriin, ja järjestämme lainan maksun sinulle.

On olemassa useita syitä miksi emme voi hyväksyä henkilöä takaajaksi, mutta useimmiten hylkäys johtuu takaajan huonosta luottohistoriasta, jolloin hän ei täytä ehtojamme. Toinen tärkeä ja yleinen syy on se, ettei takaaja omista asuntoa.

Jos et itse kykene maksamaan kuukausittaista maksuerää, tulee takaajan maksaa se asemastasi. Tarkistamalla takaajan luottohistorian pystymme varmistumaan, että hän on maksanut omat laskunsa menneisyydessä. Näin tiedämme, että hän sopii takaajaksesi:

Muita syitä voivat olla:

 • Että takaaja ei ole 21-80-vuotias.
 • Että takaaja ei asu ja omista asuntoa Suomessa.
Mitkä ovat takaajan velvollisuudet?

Takaajan vastuu on maksaa lainan maksut jos lainanhakija ei niin tee.

Pyydämme takaajasi maksamaan vain sopimusehtojemme mukaisesti ja teidän molempien etujen mukaisesti. Näin toimiminen estää negatiiviset seuraukset asiakkuuden jälkeen jäämisestä, kuten maksuviiveen kasvamisen tai laina-ajan venymisen.

Jos hakija lopettaisi maksujen suorittamisen täysin tai kuolee lainan aikana, jää takaajan vastuulle kuukausittaisten maksujen suorittaminen lainan loppuajaksi.

Mikä on takaaja?

Takaaja on ystävä tai perheenjäsen, joka tuntee sinut (lainanottajan) ja pitää lainanottamista hyvänä ideana tällä hetkellä. Takaajasi luottaa, että sinä pystyt maksamaan ja maksat lainan kuukausierät. Jos sinä et maksa mistä tahansa syystä, on äärimmäisen tärkeää, että takaajasi ymmärtää, että hänen tulee maksaa. Jos emme saa maksua eräpäivänäsi, veloitamme erän takaajaltasi.

Takaaja allekirjoittaa laillisesti sitovan sopimuksen, joten kyseessä on vakava vastuu.

Lisää tietoa takaajista, katso seuraavat linkit

Ansvarspakke

Skal jeg sige ja til at være kautionist?

Tando- lainan hakeminen

Kuka maksaa kuukausittaiset maksuerät?

Lainanottajan odotetaan maksavan kuukausittaiset maksuerät. Jos emme kuitenkaan saa maksua lainanottajalta, pyydämme sitä takaajalta.

Pyydämme takaajaasi maksamaan ainoastaan sopimuksen ja teidän molempien parhaan edun mukaisesti. Näin tekemällä ehkäisemme takaisinmaksun jälkeenjäämisestä aiheutuvia negatiivisia seurauksia, kuten lainasumman kasvamista ja laina-ajan venymistä.

Takaaja voi maksaa niin monta maksuerää, kuin haluaa. Jos takaaja haluaa maksaa lainanottajan asemasta, takaaja voidaan asettaa ensisijaiseksi maksajaksi.

Voinko pitää taukoa takaisinmaksusta?

Emme tarjoa maksu- tai lyhennysvapaita. Ennen lainan myöntämistä teemme lupauksen tehdäksemme kaikkemme auttaaksemme sinua pysymään alkuperäisissä lainaehdoissasi. Emme usko, että tarjoamalla maksuvapaita autamme sinua siinä, joten emme tarjoa maksuvapaita asiakkaillemme.

Voinko maksaa ylimääräisiä maksueriä?

Kyllä, voit halutessasi maksaa lisäsuorituksia lainallesi milloin itse näin haluat tehdä.

Voit tehdä suorituksen kirjautumalla kotisivuillemme tai lataamalla sovelluksemme.

Lainasi korko lasketaan päivittäin, joten lisäsuoritusten maksaminen voi säästää rahaa pitkässä juoksussa. Suosittelemme kaikkia asiakkaitamme maksamaan niin paljon kuin heillä on varaa.

Voinko pienentää kuukausittaista maksuerääni?

Ei, se ei ole mahdollista. Emme tarjoa pienempiä kuukausimaksuja.

Ennen lainamme hyväksymistä teemme budjettiarvion kanssasi varmistaaksemme että sinulla on varaa lainan kuukausimaksuihin. Joskus asiat muuttuvat ja ymmärrämme tämän. Tästä syystä sinulla on takaaja. Jos sinulla on koskaan vaikeuksia maksaa lyhennyksiä, tällöin takaajasi voi maksaa ne puolestasi, kunnes taloudellinen tilanteesi paranee riittävästi ja voit itse jatkaa lyhennysten maksamista.

Mitä tapahtuu maksun epäonnistuessa?

Maksusi epäonnistuessa ilmoitamme sekä sinulle että takaajallesi välittömästi.

Jos emme saa perittyä maksuerää, pyrimme ensimmäiseksi löytämään ratkaisun. Jos emme pääse yhteisymmärrykseen, perimme maksuerän takaajalta.

Miksi laina maksetaan takaajani tilille?

Maksamme lainan takaajasi tilille suojataksemme häntä petokselta ja varmistaaksemme, että hän on tietoinen vastuustaan.

Takaajasi voi joko siirtää rahat tilillesi tai nostaa ne sinulle käteisenä.

Miten korko toimii ja voinko tehdä ylimääräisiä maksuja?

Olemme aina täysin avoimia siitä miten korkomme toimii. Meille on todella tärkeää, että sekä lainanottajat että takaajat ovat aina ajan tasalla.

Kiinteät kuukausittaiset maksusi koostuvat lainasi takaisinmaksueristä ja korosta. Mitä enemmän maksueriä suoritat, sitä enemmän takaisinmaksustasi kohdistuu itse lainaan koron asemasta.

Jos maksat vain osan kuukausierästä, korko maksetaan pois ensin.

Maksaessasi lainan takaisin ennenaikaisesti emme veloita sinulta lisämaksuja. Maksat korkoa vain siltä ajalta, jonka laina on sinulla ollut.

Voinko maksaa aiemmin?

Kyllä, voit halutessasi maksaa kuukausimaksusi valitsemaasi maksupäivää aiemmin ilman lisämaksuja.

Oikeastaan, aiemmin maksaminen tekee lainastasi hieman edullisemman sinulle. Lisäsuoritusten maksaminen tarkoittaa, että maksat vähemmän kuin alunperin arvioimme - ja tämä käy meille hyvin.

Voit tehdä maksuja, nähdä suorituksesi ja paljon muuta kirjautumalla kotisivuillemme tai lataamalla Tando-sovelluksen.

Millä eri tavoilla voin maksaa teille takaisin?

Tarjoamme useita tapoja maksaa kuukausimaksusi meille:

1) Kuukausittainen lyhennyksesi suoraveloitetaan automaattisesti ilmoittamaltasi kortilta, jonka tiedot olet meille antanut. Sinulle lähetetään muistutus aina ennen sovittua maksupäivääsi, jotta pysyt tietoisena ja ajantasalla lainastasi.

2) Jos lainasi on viiveessä, voit maksaa sen ajantasalle netissä. Tällä tavoin on voit helposti tehdä maksun kun sinulle parhaiten sopii. Lähetämme sinulle yksilöllisen linkin sähköpostilla ja tekstiviestillä, jotta voit helposti klikata linkkiä ja maksaa netissä.

3) Voit kirjautua kotisivuillemme henkilötunnuksellasi ja sähköpostiosoitteelle tai vaihtoehtoisesti puhelinnumerollasi ja maksaa kuukausimaksusi itse.

Muu

Ovatko lainamme turvallisia ja luotettavia?

Käytämme hakemusvaiheessa antamianne tietoja varmistamaan, että sinä ja takaajasi olette luottokelpoisia ja pystytte maksamaan takaisin. Käytämme pankkitietoja ainoastaan lainan takaisinmaksua varten. Sinä ja takaajasi saatte lisätietoa tietojen käyttämisestä sopimusehdoistamme, jotka saatte lainaa hakiessasanne.

Voinko tulostaa lomakkeeni ja dokumenttini?

Totta kai. Lainahakemuksesi alkuvaiheessa saat ennen sopimuksen tekoa annettavat tiedot sekä ehdot ja edellytykset sähköpostitse.

Kun laina on maksettu sinulle, saat kopion allekirjoitetusta sopimuksesta, sen ehdoista ja edellytyksistä sekä varmistuksen lainan maksamisesta.

Millä nimellä näytte tiliotteellani?

Tiliotteellasi näymme nimellä Tando Laina.

Miksi korkonne on niin korkea?

Kuten mikä tahansa, se riippuu siitä, mihin vertaat meitä ja kuinka käytät sitä. Lainamme ovat kalliimpia kuin pankkilainat, mutta toisin kuin pankeista, me emme veloita ennakkomaksuja ja korkomme on erittäin kilpailukykyinen verrattuna muihin lainanantajiin markkinoilla. Koska korkomme lasketaan päivittäin, monet lainanottajamme hyödyntävät tätä ja päättävät maksaa lainansa aikaisin pois.

Q66-A3

Hakemuksen tila

Jeg har lavet min ansøgning, men har ingen kautionist

Du er blevet godkendt til lånet! Det eneste du mangler er at finde en kautionist, for at få hele lånet godkendt.
Besøg venligst vores “spørgsmål og svar” side for yderligere information om at finde en kautionist.

Jeg har lavet min ansøgning, og min kautionist er blevet accepteret.

Mahtavaa! Käsittelemme hakemuksesi pian! Olemme yhteydessä sinuun jos tarvitsemme vielä lisätietoja ja ilmoitamme kun lainasi on hyväksytty.

Jeg har lavet min ansøgning, men min kautionist er blevet afvist

Du er stadigvæk blevet godkendt til lånet. Du mangler blot at finde en velegnet kautionist, så kan vi gå videre med udbetalingen af dit lån!
Besøg venligst vores “spørgsmål og svar” side for yderligere information om at finde en kautionist.

En pääse kirjautumaan tililleni

Har du problemer med at få adgang til din konto, så vælg venligst din nuværende status.

Jeg har lavet min ansøgning

Når du har lavet en ansøgning hos os, vil vi ota-yhteyttae dig når vi har gennemgået din ansøgning! Når dit lån er blevet udbetalt vil det være muligt for dig at få adgang til din konto ved brug af din e-mailadresse eller telefonnummer efterfulgt af dit CPR nummer.

Hvis du er usikker omkring din ansøgningsstatus så klik her for at få hjælp.

Jeg har modtaget lånet

For at få adgang til din konto, bedes du sikre at du benytter den korrekte e-mailadresse eller det korrekte telefonnummer du har angivet. Du skal efterfølgende indtaste dit CPR nummer.

Hvis du stadigvæk ikke kan få adgang til din konto, bedes du ota-yhteyttae os.

Miksi muutitte nimenne Aurora Lainasta Tandoksi?

Aloitimme Aurora Lainan jo vuonna 2018 selkeällä visioilla; pyrimme ratkaisemaan yleisiä ongelmia laina-alalla. Kun ihmisten on lainattava rahaa, se on usein hämmentävää. Hintaa ja ehtoja on vaikea nähdä sekä prosessia ei rakenneta ollenkaan asiakkaan näkökulmasta. On myös monia luotettavia ihmisiä, jotka pankki sekä muut lainayritykset ovat hylänneet heidän menneisyytensä takia. Me halusimme muuttaa tämän.

Vuodesta 2018 lähtien olemme oppineet asiakkaistamme sekä kehittyneet paljon yrityksenä. Meillä on edelleen samat arvot, mutta olemme tulleet paljon laadukkaammaksi asiakkaidemme kannalta tärkeimmissä asioissa. Tandossa me keskitymme sinuun: lainamme perustuvat luottamukseen - eivät menneisyyteesi. Meiltä voit lainata rahaa, vaikka pankki olisi hylännyt sinut. Se on nopeaa, helppoa, ja avointa. Olemme myös kehittäneet sovelluksen sekä nettisivun, jotta asiakkaamme voivat hallita lainojaan täydellisesti. Käytämme paljon resursseistamme verkkomateriaalien kehittämiseen ja henkilöstömme kouluttamiseen, jotta voimme tarjota aina parasta mahdollista palvelua.

Tando tulee sanasta Tandem, mikä tarkoittaa meille, että työskentelemme yhdessä asioiden parissa. Jos lainaat meiltä, ​​niin meillä on suhde, joka perustuu luottamukseen. Jos ystäväsi luottavat sinuun, niin mekin luotamme - ja sama päinvastoin. Sinun on luotettava meihin, ja saavutamme tämän vain avoimuuden, ystävällisyyden ja oikeudenmukaisuuden kautta. Asiat muuttuvat hiukan helpommaksi, kun teet yhteistyötä ja saat apua matkan varrella. Meille se on Tando.

Kuinka voin perua hakemukseni?

Me ymmärrämme, että asiat muuttuvat ja saatat haluta perua hakemuksesi meille.

Voit perua hakemuksesi milloin tahansa ennen lainan myöntämistä.

Voit tehdä tämän helposti klikkaamalla tästä.

Tarkistamme tietojasi. Pieni hetki.