Ptäisikö minun ryhtyä takaajaksi | Takaajalainat UKK | Tando Laina

Pitäisikö minun ryhtyä takaajaksi?

Takaajaksi ryhtyminen on vakava sitoumus ja siksi onkin tärkeää, että ymmärrät velvollisuutesi jotta tiedät tehneesi oikean päätöksen.

Olemalla takaaja Tando-lainalle, voita auttaa ystävääsi rakentamaan luottotietojaan. Aina kun lainanhakija maksaa meille ajoissa, ilmoitamme asiasta luottolaitokselle, jotka kirjaavat maksut tietoihinsa. Mitä enemmän hakija tekee maksuja, sitä paremmaksi hänen luottotiedot voivat muuttua. Kun harkitset takaajaksi ryhtymistä, suosittelemme sinun lukevan seuraavat kysymykset:

  • Luotatko siihen että lainahakija aikoo maksaa kuukausieränsä?
  • Luotatko siihen, että takaaja pystyy maksamaan kuukausierät?
  • Jos lainanottaja ei jostain syystä pysty (tai halua) maksaa kuukausieriä, oletko sinä valmis maksamaan? Onko sinulla varaa siihen?
  • Ymmärrätkö, että on sinun vastuullasi maksaa laina mikäli lainanottaja ei maksa?
  • Ymmärrätkö, että mikäli takaisinmaksuja ei suoriteta ajallaan, on tällä vakavia jatkoseuraamuksia sinulle ja lainanottajalle: annamme tapauksenne perintätoimiston käsittelyyn, mikä tarkoittaa, että koko lainasumma tulee maksettavaksi kerralla. Saat myös maksuhäiriömerkinnän, joka tekee lainaamisesta erittäin vaikeaa tulevaisuudessa.

Jos vastasit “KYLLÄ” kaikkiin kysymyksiin:

Vaikuttaa siltä, että tunnet lainanottajan hyvin ja luotat heihin. Haluat auttaa ystävää lainahakemuksen kanssa, ja se on hieno juttu – niin kauan kunhan sinä olet turvassa.

Jos vastasit “EN” yhteen tai useampaan kysymykseen:

Sinun ei tule ryhtyä takaajaksi tällä kertaa.

Lisätietoja saat Takaajan velvollisuudet -sivulta.

Etkö löydä etsimääsi?

Olemme aina valmiita auttamaan, ottaaksesi yhteyttä klikkaa tästä.

Tarkistamme tietojasi. Pieni hetki.